Vitamin B6, známý pod názvem pyridoxin, je dalším významným vitaminem skupiny B. Pyridoxin se spolupodílí na celé řadě metabolických reakcí všech základních živin a stavebních látek, tedy aminokyselin, bílkovin, lipidů i sacharidů. Příznaky nedostatku vitaminu B6 zahrnují chudokrevnost (anémii), u vrozeného deficitu pyridoxinu může dojít až mentální retardaci, deformitám skeletu, trombotickým komplikacím, poruchám vidění. Snížené hladiny pyridoxinu v krvi vidíme opět u alkoholiků, ale i u nemocným s astmatem, těhotenskou cukrovkou, dialýzovaných pacientů, také u některých kuřáků nebo nemocných s chronickými infekčními nemocemi. Naopak nadbytek pyridoxinu vede k neurologickým příznakům s poruchami senzorických funkcí.
Zdrojem pyridoxinu ve stravě jsou zejména droždí, pšeničné klíčky, černý chléb, banány, brambory, ořechy, otruby, slunečnicová semena, luštěniny, játra a kuřecí a rybí maso.
Doporučené denní dávky pyridoxinu jsou uvedeny na stránce Doporučené denní dávky vitaminů.